Her er litt forskjellig om alt mulig det kan være greit å vite om Nafplio. Still oss gjerne spørsmål!

Litt praktisk informasjon

HVORDAN, HVA, HVOR

OG NÅR


Hvordan kommer jeg meg til Nafplio?

Se siden Kart / Transport


Hvor kan jeg bo?

Se siden om overnattingssteder

Hvor bør jeg spise?

Se også siden Spise og drikke i Nafplio


Generelt får du bra mat i Nafplio. Et stort flertall av turistene som kommer hit er greske, og de fleste spisestedene avspeiler det: Gresk kvalitetsmat.

Staïkopoulo er gaten med de fleste tavernaene. Det er et trivelig og livlig sted å sitte, men også det stedet som trekker til seg de fleste utenlandske turistene, noe som kan gå ut over kvaliteten. Da skal nemlig menyen tilpasse seg smaksløker fra mange land, og tavernaeierne vet også at du ikke blir noen stamkunde. Men for all del, det finnes gode tavernaer i denne gaten også.

Ved havnepromenaden, langs hele Bouboulinas, er spesialiteten gjerne fisk, selv om du kan få annen mat også. De fleste andre tavernaene ligger i Yialos, gatene mellom Syntagma-plassen og havnepromenaden, og selv om de kanskje ikke har så spektakulære omgivelser som dem vi har nevnt over, byr de på god mat. I tillegg serverer en del barer/kafeer mat, ofte byr de på god pikila, som du kan lese mer om under Gresk mat


Hvordan blir været?

Juli og august må du regne med forholdsvis høye temperaturer, vanligvis et sted på 30-tallet, men det kan bli over 40. Mai, juni og september har vanligvis temperaturer et sted mellom 20 og 30 grader, men de kan være både høyere og lavere, og det kan komme en regnskur som sjelden varer lenge. I de øvrige månedene er temperaturen svært variabel, det kan være over 20 grader i desember mens april kan ha 10. Eller motsatt. Det er sjelden lange perioder med dårlig vær, mange somre i Norge er våtere og kaldere enn en gjennomsnittlig Nafplio-vinter. Se dagens vær  her.


Når er butikkene åpne?

Umulig å komme med helt eksakte tidspunkt, men bildet over gir deg de offisielle åpningstidene som sommeren. De fleste åpner mellom halv ni og halv ti, til to eller tre hver dag unntatt søndag. Tirsdag, torsdag og fredag åpner de igjen fra rundt seks til rundt ni. Men det er mange unntak, i gamlebyen har butikkene gjerne åpent fra morgen til sen kveld, uten siesta og syv dager i uken, iallfall i sommersesongen. Supermarkedene har også åpent hele dagen, men er stengt søndag. De som er nærmest gamlebyen er Sklavenitis som ligger i havneenden av Sigrou-gaten, og det større (og bedre) AB midt i Bouboulinagaten. Det finnes minimarkeder (Psilikatzidiko) som har åpent også søndager, f.eks i både Sisiras Merarchias-gaten og Amalias gaten.


Og hva med post og banker?

Postkontoret, som ligger i krysset Sigrou/Sidiras Merarchias åpner åtte og stenger to, mens bankene har åpent fra åtte til to de også, fredag halv to. Post og bank er stengt lørdag og søndag. Det finnes et vell av minibanker, men en god del butikker godtar ikke betaling med kort.

NB: Det er unntak fra disse åpningstidene, så sjekk når du er på plass om du behøver.

DIN TROFASTE VENN


Periptero på gresk, kiosk på norsk.

Men likevel, så mye mer enn en kiosk. Peripteroen selger sjokolade, telefonkort, sikkerhetsnåler, aviser og blader, kjeks, tannkrem, kondomer, batterier, penner og drikkevarer, for å nevne bare noe. Ikke minst er peripteroen omtrent det eneste stedet i Hellas du får kjøpt sigaretter og tobakk, og det er hovedsakelig dette salget de lever av. De er åpne til sent på kveld, en og annen kan sågar være nattåpen.

(placeholder)

HARDE FAKTA


Innbyggere i Nafplio:

ca 15.000


Innbyggere i Argolida:

ca 110.000


Hovedinntekter: jordbruk, særlig appelsiner og oliven


Turisme: 1,5 mill pers./år


Areal: 2,154 km2


Myntenhet: euro


Elektrisk: 220 V, adapter ikke nødv.


Tidssone: GMT -2

KLASSISK MUSIKKFESTIVAL

Hver juni arrangerer Nafplio en ukes festival med klassisk musikk. Få informasjon under nafplionfestival.gr.

Konsertene holdes på historisk grunn, som i Vouleftikon og på Palamidi, så dette er en opp-

levelse å få med seg om du kan!


KINO

Filmer blir ikke dubbet i Hellas. Om sommeren kan du besøke den fine utendørskinoen, resten av året er kinoen innendørs. Begge ligger i 25. Martiou- gaten. Se programmet her.LEI GRATIS SYKKEL

På turistinformasjonen i rådhuset kan du leie bysykkel. Du trenger bare å registrere deg der før det første lånet. Bare husk at rådhuset stenger i to-tiden og har helgestengt.


MALEKURS I TOLO/NAFPLIO

Lyst til å lære å male, eller bli flinkere til å male? Den dyktige danske billedkunstneren

Birthe Kjærsgaard

arrangerer malekurs hver september.


KOKEKURS

Lær å lage tradisjonell gresk mat av Ivy Liakopoulou, forfatter av kokebøkene Mint, cinnamon and blossom water, og More than a Greek salad. (På engelsk, for en person eller små grupper.) Kontaktinfo her!


ESCAPE ROOMS

"Riddle Box" er navnet på Nafplios escape rooms. To rom med svært forskjellig atmosfære, hvor du og din familie eller venner vil bli låst inne, og må løse massevis av smarte oppgaver og gåter før du finner nøkkelen som vil åpne døren. Mye moro, og på både gresk og engelsk. Bestill tid: Kontaktinfo etc her!


EPIDAVROS FESTIVAL

Vil du se en forestilling på det gamle teateret i Epidaurus? Les om det på vår Epidavros-side!


FESTIVAL ARGOS - MYKINES

Teaterforestillinger, fra Euripides til Shakespeare, dans og musikk, både tradisjonell gresk til moderne, barnefester og fiskefestival er noe du kan nyte på Argos og Mykines' festival, som finner sted i dette området hver sommer mellom juli og september. Noen av teater- stykkene settes opp på det gamle teateret i Argos, og er verdt et besøk bare på grunn av atmosfæren. Og fordi mange av dem er kjente stykker, er det ikke så farlig at de er på gresk - som også informasjonen om festivalen er.


BESØK EN VINGÅRD

Lær og smak på en av de åpne vingårdene i Argolida eller ved Nemea i Korinthia. Du finner mer info på Peloponnesian Wine Roads.