Legg ut på langtur - eller bare en liten spasertur

Argolis har noe for alle, enten du foretrekker tekt, fjellsko og ryggsekk, enkle spaserturer,

heftige fotturer eller noe midt i mellom. Eller kanskje du vil låne en sykkel?

Å vandre rundt i Argolidas vakre natur er noe du bør ta deg tid til. Selv bare det å rusle gjennom en oliven- eller appelsinlund kan være et fyrverkeri av farger, dufter og former, særlig om vinteren og våren, når blomstringen er på sitt mest intense. Vår favorittduft er appelsinblomsten, å stå midt blant appelsintrærne er nesten bedøvende nydelig.


I det hele tatt, lukt! Ikke bare blomstene, men et vell av ville urter sprer sin aroma i Argolidas landskap, mens sommerfugler og insekter du aldri har sett maken til før svirrer rundt.


Halvøya Peloponnes har hundrevis av blomster og planter som bare finnes akkurat her, og mange av dem vokser i Argolida. Løft også hodet av og til, kanskje ser du en musvåk eller falk sveve høyt der oppe, eller et bitte lite kapell på en toppen av en ås du har lyst å besøke.


Så sant ikke området er inngjerdet kan du i prinsippet gå der, men gå med respekt. Ikke plukk frukt og ikke røyk, bakken er ofte veldig tørr, og en liten gnist kan fort bli til en diger brann.


Enten du foretrekker å legge ut på egenhånd, eller bli med på en organisert tur, vil sidene under få deg igang!

EN YRLITEN ADVARSEL

Den finnes skorpioner i Hellas, men du vil neppe støte på dem, de er utrolig mye mer redde for deg enn du er for dem. Det finnes flere typer ormer, men bare én type er giftig, omtrent på linje med vår hoggorm. Ikke la dette stoppe deg. Etter mange, mange år i Hellas, på besøk og som bofaste, har vi aldri sett en skorpion, og bare en eneste gang en orm - men den var død og vi vet ikke om den var av den giftige varianten.


GÅ (ELLER SYKLE) I DET VAKRE LANDSKAPET

(placeholder)
(placeholder)

Det er vanskelig å vite hva vi skal velge ut her: Det er så mange nydelige plasser for turer i Argolida, men vi kan jo ikke nevne alle på en side som dette. Her er noen av favorittene våre, og vi vil... Klikk her for mer!

Lyst til å gå en tur i den flotte naturen i Argolis, men vet ikke helt hvor eller hvordan? Finne de skjulte stiene ingen guidebøker nevner? Tilbringe noen timer på en sykkel uten alle bilene freser så... Klikk her for mer!

GÅ PÅ EGENHÅND

GÅ MED GUIDE

(placeholder)


Det er registrert 425 fuglearter i Hellas , 243 av disse artene hekker i landet. Det er et stort tall for en så liten plass, noe som gjør Hellas svært viktig for europeisk fugleliv, og et flott... Klikk her for mer!

UNIK FAUNA OG FLORA