(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

TURFORSLAG til steder utenfor Argolida

Her finner du korte beskrivelser av severdigheter utenfor Argolidas grenser, steder som fint kan nås på

en dagstur, iallfall om du leier bil. Bruk kartet, eller finn reisemålene nedover på siden.

(placeholder)

KORINTH: Allerede på 600-tallet f.v.t hadde grekerne tenkt å bygge denne kanalen, for å slippe å seile den 40 mil lange turen rundt hele Peloponnes... Klikk her for mer!

LOUTRAKI: er en badeby med Casino, en kombinasjon man kan elske eller hate. Mye turister her, både greske og... Klikk her for mer!

MYE MER ENN EN KANAL

DERVENAKIA ligger på grensen mellom Argolida og Korinthia, og her kjempet og vant Kolokotronis og hans menn et svært viktig ...

Klikk her for mer!

KLOKE KOLOKOTRONIS

OG EN UNIK SKOG

EN BADEBY, ET TEMPEL VED SJØEN

(placeholder)

GLEM OLYMPIADEN,

HER ER NEMEADEN!

(placeholder)

PATRA OG RIO: Patra (eller Patras) er den største byen på Peloponnes, men langt fra en av de fineste. Dette er en travel havneby... Klikk her for mer!

KARNEVAL, EN BORG OG EN BRO

(placeholder)

EN KIRKE I ET TRE

OG EN SJØ I EN HULE

RUNDT HELMOS-FJELLET: Nå drar vi opp i fjellene helt nord på Peloponnes, i sørhellingen av Helmos-fjellet. Dette er ikke området som har... Klikk her for mer!

(placeholder)

ATHEN virker kanskje bråkete, masete og kaotisk ved første øyekast, men er en hovedstad som kan by på det meste, inkludert... Klikk her for mer!

NEMEA: Antikke Nemea er egentlig som det mye mer berømte Olympia. Hadde historien villet det litt annerledes, hadde vi...   Klikk her for mer!

(placeholder)

DIAKOFTO - KALAVRITA: På et 75 cm bredt jernbanespor starter toget fra Diakofto ved Korintgulfen og kryper 22 km opp i fjellet til det når... Klikk her for mer!

DEN UTROLIGE

JERNBANEN I JUVET

FRA GRISEØRER TIL GUCCI

OVERSIKT OVER UTFLUKTENE


Klikk deg inn på kartet i Google Maps, det kan hjelpe deg i å legge opp større eller mindre utflukter fra Nafplio til steder som ligger utenfor Argolidas grenser.


Se også kart over severdighetene i Argolida her!


(placeholder)

BESØK EN ØY, ELLER TO, ELLER TRE

DE ARGO-SARONISKE ØYENE Hydra, Spetses og Poros ligger nær Argolida, og er flotte utfluktsmål for dagsturer... Klikk her for mer!

(placeholder)

PARALIO ASTROS er en riktig fin bade- og havneby, med en lang, flott sandstrand som trekker til seg turister fra hele... Klikk her for mer!

EN VAKKER LANDSBY,

EN HAGE FOR GUDER

(placeholder)

ALEA/TEGEA: Turen til hit tar oss gjennom et vakkert, delvis goldt og øde fjellandskap, før vi kommer opp til en stor, fruktbar... Klikk her for mer!

ATHENES TEMPEL,

EN ANTIKK BY

(placeholder)

KREMEN AV ARKADIA

GORTYNIA: ...jeg synes i allfall at fjellandsbyene Stemnitsa og Dimitsana, de fjellsideklatrende klostrene og ikke minst naturen her i Gortynia-området er...  Klikk her for mer!

(placeholder)

MYSTRAS, SPARTA: Morea var navnet på Peloponnes i middelalderen, og en av middelalderens best bevarte byer er Mystras... Klikk her for mer!

UNDERET I MOREA, OG SPARTA

(placeholder)

MONEMVASIA er en virkelig fascinerende middalalderby, bygd inne i tykke borgvegger på en 300 m høy klippe som... Klikk her for mer!

ET MIDDELALDERSK GIBRALTAR

(placeholder)

MANI, den midterste fingeren av dem på Peloponnes som peker sørover, er vill, vakker og annerledes. Det bratte og engang nærmest ufremkommelige... Klikk her for mer!

VILL SKJØNNHET, VAKRE LANDSBYER

(placeholder)

UNESCO

SITE

REISE LENGRE:


I tillegg til de turene du finner beskrivelser av her,  vil vi også foreslå en tur til antikkens Olympia (175 km) og Delfi (256 km), alle avstander regnet fra Nafplio.  Slå dem gjerne sammen til én tur med overnatting.

(placeholder)

MESSINIA, sørvest på Peloponnes, har mye å by på, som borgen i Methoni, pittoreske Koroni, stilige Kalamata og en eventyrlig ravine med små sjøer og fossefall. Klikk her for mer!

GRØNT, BORGER OG FINE SMÅBYER

(placeholder)

KOSMAS: Dette er den fineste fjellandsbyen vi vet om! Den ligger i de Arkadiske fjellene, på rundt 1150 moh. Her er det deilig å reise på... Klikk her for mer!

DEN ALLER FINESTE

FJELLANDSBYEN

(placeholder)

NORD-

KYNOURIA: Steinhusene her ligger støtt i fjellsidene, som de har gjort i mange hundre år, omgitt av frodig, skiftende og vakker natur, juv, elver og fossefall. Her presenterer vi våre favoritter..... Klikk her for mer!

ALLE DE TRADISJONELLE

FJELLANDSBYENE

(placeholder)

EN EKLEKTISK KIRKE,

EN VAKKER HULE

ANTIKKE MANTINEIA, en helt unik kirke, dryppsteinshuler og synkehull - det er litt av hvert å kikke på i dette området...  Klikk her for mer!

(placeholder)

TRE-PÅ-TAKET-KIRKE,

EN VANNMØLLEPARK

VASTA Du tror det ikke før du ser det! En gammel bysantinsk kirke, som ligger så vakkert ved en elv, og fra taket vokser det 17 store trær! Men inne i kirken er det praktisk talt ingen spor av dem... Klikk her for mer!

(placeholder)

TRAVEL BY,

MIDT I SENTRUM

TRIPOLI er et knutepunkt på Peloponnes, midt på halvøya omtrent, og om du befinner deg i eller i nærheten er det ikke dumt...  Klikk her for mer!