TYPISK GRESK MAT I GAMLEBYEN


AIOLOS TAVERNA

Gode råvarer og både tradisjonell gresk mat og litt mindre tradisjonell. Uteområde nesten hele året, i "telt" og med varmelamper vinterstid. En favoritt blant både grekere og utlendinger.

(Vas. Olgas 30)


KARIMA KASTRO

Vennlig, familiedrevet taverna med alle de kjente og kjære greske rettene, ferske og friske og laget med kjærlighet. Prøv f.eks fisken tsipuora (dorade på norsk) eller svinefileten i en himmelsk saus av blåmuggost og øl, og suppler med en salat. Sitt fredelig og lunt i en smal bakgate. (Papanikolaou 32)


ALALOUM

Menyen her er full av fristelser, men her er også alltid flere spennende "dagens retter". Maten er uansett smakfull og gresk, enten det er en typisk tavernarett, en rett som vanligvis bare lages hjemme i greske kjøkken, eller gourmetversjoner av disse. (Papanikolaou/Ypsilantou)


O NOULIS

Han er mest kjent for sin berømte flamberte ost saganaki, men chef Adrianos tilbyr en mengde hjemmelagede, velsmakende mezé-retter, tilberedt med lokale råvarer. Menyen varierer med sesongen, og mezedopolioet (tavernaen) er kun åpen for lunsj om vinterhalvåret, om sommeren tilbyr de også middag,. (Moutsourido 22)


I GONIA TOU KAVALARI

Spis mezedes her! Masse godt å velge mellom, også litt annerledes mezedes og spennende smaker. Like ved Syntagma, men ikke et typisk turiststed likevel. (Amalias/Koletti)


VETO

Taverna med skikkelig herlig gresk mat. Her finner du de tradisjonelle rettene, men også noen mer spesielle. De serverer bl.a. noen sopp i hvitløkssaus som er helt himmelske, dette er stedet for mezedes! Og fisk! (Bouboulinas)


PROPOLIS

Rennende vann, en dam, eldgamle steinvegger og store trær, finnes det en bedre setting for en kro? Eller, for å være presis, en tsipouradiko. Propolis er stedet du går for vakre og fredelige omgivelser, selv om det er midt i byen, og spiser mezedes og drikker vin, øl eller selvfølgelig, tsipouro. Standard gresk meny, ikke alltod like vellykket, men ofte servert av den lykkeligste eier vi kjenner. Du kan også bare gå dit for en kaffe eller en øl, men gå!

(Begynnelsen av 25. Martiou-gaten)

(placeholder)

Spise og drikke i Nafplio

Her er en kort beskrivelse av noen av våre favorittsteder i Nafplio, både for mat og drikke. Les også her om gresk mat!

O Noulis (Foto: Julie Brooker)

Veto  (Foto: Tiinamari Vilkko)

Palio Archontiko

Propolis