Et klikkbart Argolida-kart og transporttips

REISE FRA FLYPLASSEN I ATHEN TIL NAFPLIO


MED BUSS

Du tar buss til terminal a/Stathmos Kiffisos i Athen og derfra ny buss til Nafplio: Buss nr X93 går fra utgangen ved El.Venizelos-flyplassens ankomsthall til Stathmos Kiffisos. Kjøp billett like ved utgangen før du går på, og stemple den inne i bussen. Turen tar ca en time, avhengig av trafikk.

Er du allerde i Athen, går buss nr 051 fra krysset Zinonos og Meandrou, sør for Omonia, til Stathmos Kiffisos. Taxi sentrum - busstasjonen koster mellom ca 5 og 15 euro, avhengig av hvor taxien plukker deg opp.

Stathmos Kiffisos er en stor bussterminal. Du kjøper billett i avlukket merket Nafplio/Argolida, det ligger ved stasjonens utkjørsel. Setene er nummererte. Bussene går én gang i timen på dagtid, 30 min. over hel, med noen unntak. Bussen tar fra 2 timer til 2 timer og 20 minutt, og går via Isthmos (Korinth) og Argos. Gamlebyen i Nafplio er endestasjonen.


Vær oppmerksom på at bussen fra Nafplio til Athen stopper ved Eleonas metrostasjon (blå linje) før den kjører til Stathmos Kiffisos. På Eleonas kan du ta metroen direkte både til Athen sentrum og flyplassen. Dette vil som regel være en raskere løsning enn å reise via busstasjonen. Bare sjekk at du går på det riktige toget, ikke alle går helt ut til flyplassen. Metroen tar ca 45 minutter, og det går to i timen, ca hel og halv. Du må kjøpe billett i automat på stasjonen, bruk helst mynter (10 euro i 2016). Metroen går betydelig oftere til sentrum, og koster under 2 euro (igjen, ha med mynter!).


MED TAXI

Det rimeligste er å forhåndsbestille fra Nafplio. Spør på hotellet, eller gjør som oss, kontakt et lite, lokalt taxifirma: greek-taxi.gr. Taxituren koster omlag 150 euro, og tar ca halvannen time.


MED TOG

Det er mulig å ta Proastiakos-toget fra flyplassen til Korinth, men toget videre derfra til Nafplio går i skrivende stund ikke. Likevel vil det lønne seg å tatog til Korinth og taxi derfra til Athen. Se ellers pkt MED TAXI.


LEIEBIL

Leier du bil på flyplassen, er det enkelt å finne veien til Nafplio. Fra flyplassen kjører du direkte ut på motorveien, og følger skiltingen først til Elefsina, så Korinth, og deretter står det Nafplio på skiltene. Veiene er stort sett meget bra, unntatt et lite stykke ved Dervenakia hvor det er litt smalt og svingete (men problemfritt for nordmenn). Beregn to timer om du holder fastgrensen, for det gjør du vel!


REISE TIL NAFPLIO MED BÅT

PIREUS - ERMIONI eller PORTO HELI

Det går ferge (3,5 timer) og hurtigbåt (2 timer) fra Pireus til både Ermioni og Porto Heli, via de Saroniske øyene. Fra Ermioni og Porto Heli kan du ta rutebuss noen få ganger om dagen til Nafplio. Tidene kan du sjekke her, merk at det er forskjell på sommer- og vinterruter.


HYDRA/SPETSES - TOLO

Sommerstid arrangerer Pegasus Cruises rundturer fra Tolo bl.a. til øyene Hydra og Spetses. Det er mulig å være med bare én vei, men avtal dette på forhånd med dem.


TRANSPORT I ARGOLIDA

Fra Nafplio går det busser til flere steder i Argolida, sjekk KTEL for informasjon. Men det er nærmest nødvendig å leie bil eller moped for en dag eller to hvis du vil besøke noen av de mer avsidesliggende severdighetene/strendene.

 

NYTTIGE NUMRE OG NETTSTEDER


KTEL ARGOLIDA (BUSS)

www.ktel-argolidas.gr

Tlf: (30)27520 27323


Kjøp e-billett here!

I Hellas kan du også ringe 14505 for å få informasjon om bussruter i hele landet.


TOG - OSE

www.trainose.com

(+30) 21052 97777

eller ring (fra Hellas) 1110


TAXI NAFPLIO

(+30) 27520 24120

Hovedholdeplassen ligger I Sigrou-gaten, ved busstasjonen.


BIL + SJÅFØR

Hvis du trenger bil og sjåfør for utflukter i Argolida, kontakt det lokale firmaet www.greek-taxi.gr.


LEIEBIL/MOPED/SYKKEL

Det finnes flere utleiefirma i Nafplio.


FERGER

Sjekk tidene på: www.gtp.gr


FLYPLASSEN I ATHEN,

El Venizelos: www.aia.gr

(placeholder)

(…) the Peloponnese is easily the most beautiful corner of Europe. 


John Humphrys, author

and BBC journalist.KART

Skaff deg et skikkelig kart! Orama Editions har et veldig godt og detaljert Argolidakart samt et meget bra Peloponnese-kart.


Et godt Nafplio-kart får du gratis på Turistinformasjonen, som ligger

i Rådhuset på De tre admiralers plass. (Så mye mer hjelp enn det får du ikke...)

Mange kafeer, hoteller etc har også gratis bykart, det er bare å plukke med seg!

Her er Nafplio i  Google maps.

GUIDEBOK

Den beste guideboken for Argolida og Peloponnes er Cadogans Guide to Peloponnese. Uvurderlig når du besøker arkeologiske steder!

Busstasjonen i Nafplio,

i Sygrougaten.

FINN SEVERDIGHETER NÆR DEG, ELLER PLANLEGG EN RUTE

På dette kartet på Google Maps, har vi markert alle severdighetene i Argolida omtalt på visitnafplio.net.

Klikk på rød pil og klikk deg inn på siden som beskriver det aktuelle stedet.

For severdigheter utenfor Argolis, bruk dette kartet.


Link til kartet på Google Maps