DE TRE ADMIRALERS

PLASS

Platia Trion Navachon (De tre admiralers plass) har fått sitt navn etter de tre admiralene som kjempet (og vant) på gresk side i slaget om Navarino i 1827, nærmere bestemt engelske Codrington, russiske Heyden og franske DeRigny. Sir Edward Codrington ble for øvrig  senere assistenten til Lord Nelson under slaget ved Trafalgar.


Hellas første guvernør, Ioannis Kapodistrias, ba sivilingeniøren Stamatis Voulgaris designe denne elegante biten av Nafplio. Mange flotte bygninger i nyklassisistisk stil kranser plassen, blant annet rådhuset (t.v. hovedbildet), som opprinnelig var Hellas’ første gymnasbygning (fra 1857), og ved siden av en bygning som en gang var apotek. Faktisk var det denne apotekeren, italienske Bonifatsio Bonafin, som balsamerte liket til Kapoditrias etter at han ble myrdet utenfor Agios Spyridon church in 1831.


Det såkalte ”lille palasset” lå også her.  Der bodde Kapodistrias og også Otto, Hellas’ første konge, da han var i Nafplio. Men stasboligen brant i 1929. I dag står en statue av kong Otto omtrent der hvor det lille palasset lå, mens Kaposistrias har fått sin statue på plassen midt i mot, på andre siden av Sigrou-gaten.


Det andre monumentet på De tre admiralers plass er en marmorstøtte hvor Dimitrios Ypsilantis, en av lederne i den greske revolusjonen, er begravet. Du ser den i høyre del av toppbildet.

(placeholder)

Hvis du skal tilbringe natten ett sted på Peloponnes, gjør det i Nafplos gamleby.

Harry’s Greece

Travel Guide

Der hvor kongen bodde

Lyst til å låne bysykkel? Registrer deg på rådhuset, og så finner du sykkel like utenfor.


Rådhuset er også hjemmet til Turistinformasjonen i Nafplio. Ikke forvent strålende service....