MANTINEIA


Antikke Mantineia har fortsatt rester fra et tårn, vegger, teater og torg, ikke verdt en lang omvei, men ta en titt hvis du er i nærheten. Ikke så når det gjelder bygningen rett over veien, den er helt unikt og verdt et besøk. For Agia Fotini-kirken har ihvertfall ingen rivaler når det gjelder eklektisk utseende!


Ved første øyekast kan kirken se gammelt ut, men den ble ferdigstilt i 1973. Arkitekten Konstantinos Papatheodorous har lekt seg med både elementer fra antikken, tradisjonell gresk arkitektur og bysantinske kirker for å nevne noen. Sjekk alle de uventede detaljene, både innenfor og utenfor kirken.


I nærheten av kirken er det også to andre strukturer, nemlig Iroon som ærer alle som kom fra området og kjempet i kriger, samt Jakobs brønn, som har røtter i bilbelhistorien. Et spennende område å besøke!En vakker hule, en eklektisk kirke

(placeholder)

Mantineia ligger i Arkadia, ca 60 km fra Nafplio. Du trenger en bil for å dra der.

Bildet over er fra Agia Fotini, like under ser du Iroon, og til venstre for det en del av Antikke Mantineia.

Ikke bare det, Kapsia-grotten ligger bare noen kilometer unna, med stalagmitter, stalaktitter og små vannpytter. Du går med guide som på engelsk eller gresk forteller om grotten og dens lange historie, og det er så vakkert der inne at det nesten tar pusten fra en. Ved grotten kan du også se et synkehull (bildet under), hvor vannet fra fjellene strømmer ned til kirken i Kefalari.