(placeholder)

Gå på egenhånd

Fra Kazarma-området:

(placeholder)

Det er vanskelig å vite hva vi skal velge ut her: Det er så mange nydelige plasser for turer i Argolida, men vi kan jo ikke nevne alle på en side som dette. Her er noen av favorittene våre, og vi vil legge til flere etter hvert. Noen av turene starter i eller nær Nafplio, for andre av dem må du bruke buss eller bil for å komme deg til turområdet.

(placeholder)

I NAFPLIO

Den korteste turen er i Den store veien (foto t.h.)i Nafplio, som leder deg mellom historiske bygninger og byparken, like fin dag som kveld.

En litt lengre tur er den flotte runden rundt Akronafplia-borgen på en gangvei langs sjøen, denne turen kan du forlenge opp til bydelen Pronia.

Du kan også gå trappene opp til Palamidi og veien tilbake, via den duftende pinjeskogen øst for borgen og ned 25. Martiou-gaten i Pronia. Eller motsatt.

(placeholder)

MELLOM STRENDENE

Karathona-stranden ligger i gåavstand fra Nafplio. Du kan starte turen på den store parkeringsplassen ved bystranda Arvanitia, og gå på den fine gangstien (bildet) som strekker seg sørøstover til Karathona, ca 2,5 km unna.

Eller hvorfor ikke besøke alle de fire små kapellene som ligger drysset rundt Karathona. Om sommeren går det buss dit, en taxi vil koste 10-15 euro. Se en kort beskrivelse av kirkene her.

(placeholder)

TO TURER VIA AGIA MONI-KLOSTERET

Du kan besøke det vakre klosteret Agia Moni og deretter gå østover eller sørover på fine fine småveier og stier, som tar til like bak klosteret. Start på baksiden av klostermuren, der veien svinger mot høyre. Du kan gå helt til Lefkakia eller Tolo .

Du kan ta buss fra Tolo og Lefkakia tilbake til Nafplio. Kjørte du bil til klosteret, hopp av bussen i Aria og følg skiltene tilbake til klosteret. Og selvsagt, har du ikke bil kan du også busse til Aria, for å forkorte turen noe.(placeholder)

En super rundtur fra Nafplio: Gå opp mot Palamidi via 25. Martiou-gaten. Omtrent halvveis fra byen ser du skilt t.v. til Karonis hvor du kan stoppe for omvisning og gjerne en smaksprøve på ouzoen de lager der. Fortsett videre på denne småveien til  Agia Moni. Fortsett gjerne videre oppover t.v., hvor du snart ser noen hvitmalte trapper. Gå opp dem og sitt gjerne  ved det lille kapellet ved toppen av trappene og nyt utsikten (bilde t.v.), og kanskje medbragt niste? Herfra ser du også den høye pipen til Fougaro. Gå ned dit og nyt tilbudet der, og spaser hjem til Nafplio derfra.

(placeholder)

ARIA TIL LEFKAKIA

Mellom landsbyene Aria og Lefkakia ligger et fjell, og du kan gå på en sti over dette fjellet fra den ene landsbyen til den andre. Du kan gå eller ta buss til Aria fra Nafplio. Aria er en landsby med gater på kryss og tvers og på skrå, så veibeskrivelse er vanskelig.

Men gå opp, opp, opp, til det høyest beliggende huset du ser, og fortsett videre opp, snart er du på stien. Utsikten her oppe er fantastisk! Fra Lefkakia tar du bussen tilbake til Nafplio - kanskje etter en deilig lunsj på Vickys taverna midt i Lefkakia.

(placeholder)

PROFITIS ILIAS x 2


Kirkene som ligger oppå fjell i Hellas heter som oftest Profitis Ilias, profeten Elias,  og det har bibelske årsaker. Som  turgåer får du storslåtte utsikter, og bare det er verd turen, tro meg!


Det er to slike Ilias-fjelltopper du enkelt kan besøke når du er i Nafplio. Den ene ligger i gåavstand (om du er ivrig turgåer) fra byen. Du går Agiou Adrianou-gaten i nybyen forbi militærleiren, og etter en stund ser du skiltet mot Profiti Ilias. Se GoogleMaps


Den andre Ilias’en er oppå et skikkelig sukkertoppfjell nær Asini og er skiltet derfra. Her er det greiest med egen bil, men du kan også ta lokalbuss til Asini. Spør deg for, om du ikke ser skiltene, for denne Ilias’en ligger ikke på Google Maps engang. Før måtte du klatre på kampesteiner for å nå toppen, men nå er det bygget trapper. Bratt er det fremdeles, men vel verd anstrengelsene, for utsikten er fenomenal. besøk den lille kirken på toppen, og ring med kirkeklokken!

(placeholder)

EGGET, ARGOLIDAS UNIKE KLOSTER

Denne turen anbefaler vi på det sterkeste, se informasjon på denne siden!

(placeholder)

KATAFYKI-RAVINEN

Naturskjønn sti gjennom er ravine full av historie. Les mer nederst på denne siden!

(placeholder)

FRA KARYA

Nei, disse turene (bildet) har vi ikke gått selv, men vi kom over disse skiltene da vi var i Karya, en nydelig fjellandsby vest for Nafplio og Argos.

Den øverste turen går til Nestani, som også er verd et besøk i seg selv, men den på det nederste skiltet er nok enklere å få til, da den er en rundtur i det vakre området, hvor nakne fjell møter grønne, fruktbare områder.

Du trenger i prinsippet egen bil for å dra til Karya.

(placeholder)

PROSYMNA

Gå på stier og smale veier i dette nydelige området, rikt på kulturminner. Se denne siden for detaljer.

GIANNOVOUNI

Kjører du fra Nafplio mot Epidavros, vil du, etter 7 km eller så, se skilt til en landsby som heter Pyrgiotika. Denne landsbyen ligger ved foten av et fjell som heter Giannovouni, hvor stier og grusveier går på kryss og tvers i det ganske lave fjellet, fullt av oliventrær, markblomster og generell naturskjønnhet. Skriv gjerne ut et kart fra Google maps hvis du ønsker å gå en rundtur. Den lille kirken (bildet) er St. Johannes Chrysostomos.

(placeholder)

FENEOS VALLEY og LAKE DOXA

Det blir ikke mye bedre enn dette! I denne dalen, i Korinthia fylke, ligger en vakker innsjø. Kunstig, men det kommer du ikke til å tro. Dra gjerne om høsten, når sjøen er omgitt av gylne trær. Gå rundt innsjøen, og besøk Agios Giorgos-klosteret fra 1600 '. Du vil se klosteret, oppi en skråning, når du går rundt innsjøen, sannsynligvis tenker du at det er ikke verdt en omvei. Men det er det! Det er et vakkert sted, og utsikten er rett og slett perfekt. Besøk også den lille kirken i selve innsjøen, ofte kalt Paliomonastiri (14. århundre, foto t.v.), som er knyttet til land av en smal landstripe. Antikke Feneos har ruiner av et tempel.

Du trenger din egen bil, eller reis med Grecopaths som vi gjorde. Ta med mat og vann, ingenting selges av den sorten rundt innsjøen.

(placeholder)

TUR LANGS INACHOS-ELVEN

Ankommer du Nea Kios ved veien langs sjøen, vil du se de lokale fiskenes fargerike båter fortøyd i en elv. Elva, Inachos, kommer fra innlandet (naturligvis), og du kan gå langs den, på venstre bredd, på en gangsti. Når gangstien ender, ta til venstre, og gå så langt som du vil, så til venstre igjen og gå ned til veien mellom Nea Kios og Mili. Ta til venstre igjen, og gå tilbake til Nea Kios. En del av denne siste biten må du gå på stranden eller langs veien, men en ny gangsti er under bygging  her. Hvis du ikke har din egen transport, går det et par busser mellom Nafplio og Nea Kios hver dag, men vær forberedt på en lang lunsj og/eller sol og bad i Nea Kios.

(placeholder)

CHRYSOSPILIOTISSA

Her kan du gå i en mil eller bare et par kilometer eller noe midt i mellom, i et vakkert fjellandskap.

(placeholder)

DEN ANTIKKE VEIEN TIL EPIDAVROS

Har du gått på en ca 2.500 år gammel vei før? Ikke vi heller, før vi tok denne turen. Og vi har bare ett ord for den: Fantastisk!

(placeholder)

ZOGKA

Bare et par mil fra Nafplio, i et fint fjellandskap med vakker utsikt over Argolidabukten og fjellene i Arkadia. Parker bilen ved hovedveien, og besøk to hulekirker underveis. Turen er på fire km totalt, først to i jevn, men ikke tøff, stigning oppover, og tilbake samme veien, på god sti. Du trenger egen bil for å komme til utgangspunktet. Les mer her.

(placeholder)

MOLOEN

Står du nede ved sjøen i Gamlebyen, ser du en lang molo som strekker seg fra øst mot vest. Omlag halvparten av denne moloen er dekket av betong, og inviterer dermed til en fin liten tur, med nydelig utsikt mot gamlebyen og Bourtzi. Særlig om morgenen, når soloppgangen farger de gamle husene med sine rosagylne stråler, og fiskebåtene tøffer inn med nattens fangst. Men også om kvelden, i den blå timen, når lysene tennes i gater og hus, er dette en flott tur.