ERMIONI og KRANIDI

Ermioni er en upretensiøs, koselig landsby, som er bygget på et smalt nes. Dermed har den vesle byen sjø på to sider og på toppen av det hele en fortryllende pinjeskog på tuppen av neset.


Byens hovedside, om man kan kalle det så, er nordvent og kalles Limani, Havna (bilde t.v.). Her ligger de fastboendes fiskebåter og turistenes seilbåter side om side, her går hydrofoilene til de Argo-Saroniske øyene, her er noen butikker, noen kafeer og en håndfull tavernaer som bl.a. serverer god sjømat. Sørsiden kalles Mandraki (bildet over), og her er det mest kafeer og barer, med noen spisesteder her og der. Og innimellom ligger alle de små husene, i hvitt, gult og oker, med gater som går sjarmerende både hit og dit.

Pinjeskogen Bisti (bilde t.v.), øst i byen, er et herlig tursted, gå på stier langs sjøkanten eller sett deg mellom de velduftende trærne med en god bok eller litt brød, ost og vin.

Vil du bade må du gjøre det fra lave klipper eller steiner, men det finnes fine sandstrender både nord og sør for byen.

Ermioni har ligget akkurat her i 4000 år, og det skjønner vi godt, for få byer er bygget på et finere sted!


Kranidi ligger et lite stykke inni landet, bygget oppover siden på fjellet Anna. Dette er sør-områdets «hovedstad», en hyggelig, tradisjonell landsby, med fine bysantinske kirker og klostere i nærheten. I selve byen er det ingen severdigheter å snakke om, men det er trivelig å sitte på den travle hovedplassen eller rusle rundt og kikke på alle husene med hager - ikke så vanlig i greske byer.


Det går buss fire ganger til dagen fra Nafplio til Kranidi. Turen tar nesten to timer. Du kan ta en taxi fra Kranidi til Ermioni, taxiholdeplassen ligger like ved busstasjonen i Kranidi. Avstand ca 8 km, pris ca 15 euro. Det går også buss mellom de to byene, men de korresponderer nødvendigvis ikke med Nafplio-bussen.


Du kan passere Didima på veien, om du velger "gamleveien", så har du egen bil,

pass på å få med deg disse enorme kraterne!


Avstand Nafplio - Ermioni: 80 km.

 

Pinjeskogbyen ved sjøen

KATAFYKI-RAVINEN

(placeholder)

I Kranidi-området er det mange berømtheter som har sommerhus, f. eks den russiske president Putin, skuespilleren Sean Connery og det nederlandske kongeparet.


Mandraki i Ermioni (over),

og pinjeskogen (under).

Limani, Ermioni.

Kranidi.

Noen få kilometer nordover fra Ermioni finner du denne vakre ravinen. Her gjemmer det seg to små kirker - én (Agios Anargyri) med benker og friskt kildevann, her er frodig vegetasjon, en hule som sies å være inngangen til helvete (Hades), alt lett tilgjengelig via en fin gangsti. Kom på våren hvis du ønsker å nyte villblomstene, men denne ravinen er vakker hele året. Bruk stødige sko og ta med vann.


Katafyki betyr tilflukt, lokalbefolkningen pleide å skjule seg her, både fra pirater og tyrkere, nå er det bare et fredelig, grønt eventyr.


Grecopaths kan arrangere tur hit, dersom du foretrekker å gå med en guide.