KARATHONA

Man drar vel helst til Karathona for å nyte sol og bad, men trenger du et lite avbrekk, kan det være greit å vite at det ligger fire små, søte kirker i nærheten:


Agios Konstantinos (hovedbilde) finner vi helt sør i bukten, og der kan du godt ta et klemt i kirkeklokken om du vil. Utenfor kirken er et skyggefullt picnicområde med benker og bord, som du er velkommen til å slå deg ned på dersom det da ikke skulle være dåp eller giftemål på gang i den vesle kirken. Men rydd opp etter deg!

I huset ved siden av kirken er noen små leiligheter, som noen heldige nafplioter bruker som “strandhus”.


Agios Nikolaos (bilde t.h.) finner du ved å krysse parkeringsplassen på oppsiden av Agios Konstantinos, og følge den lille stien som går langs vannet videre sørover i 10-15 minutter. Denne turen er særlig vakker om våren, når du går gjennom en eksplosjon av farger fra blomster og busker.


Agios Ioannis og hulekirken Panagitsa (bilde t.h.) hviler begge i åsen ovenfor stranden, du ser sistnevnte enkelt fra stranden. Ag. Ioannis ligger like ved, i det lille skogholtet nedenfor.

Panagitsa er den mest spennende av de to, med en alder ingen er helt sikre på, men antagelig er kirken fra 15- eller 1600-tallet. Kanskje satt munkene opprinnelig her for å vokte det større Metamorfosis Sotiros-klosteret mot sjørøvere. Et ikon fra 8- eller 900 tallet ble funnet her for noen år siden, det avbilder jomfru Maria, noe også Panagitsa betyr.

Agios Ioannis er nok den minst spennende av de fire minikirkene, men sett deg på en av benkene utenfor og nyt det vide utsynet over stranden.


En liten kirketur er grei avkobling om man blir lei av å befinne seg i vannrett posisjon hele dagen. Men husk å ta med vann før du legger ut på turen!


Med tanke på mat og drikke, så er det fire, fem tavernaer / kafeer langs stranden, bare åpne i sommersesongen. Vår favoritt er den sjarmerende fisketavernaen, Palitsakis, lengst sør.

 

De fire små kirkene

Agios Konstantinos (over)

Agios Nikolaos (under)

(placeholder)

GÅ TIL KARATHONA

Fra Arvanitia, Nafplios bystrand, går det en fin gangsti langs sjøen til Karathona. Stien ligger til venstre/mot sørøst når du kommer til den store parkeringsplassen ved Arvanitia, og etter ca 2,5 km er du på Karathona.

Panagitsa