MEGALOS DROMOS

"Megalos Dromos”, den store veien, heter den på folkemunne, på skilt og kart heter den Vas. Konstantinos. Dette er selve hovedåren gjennom Nafplio, hovedsakelig bilfri og full av liv, stemning og kultur.

Vi begynner på Syntagma-plassen. Megalos Dromos er veien som ligger like til venstre for den gamle moskeen øst på plassen. Her er gaten kranset av nydelige neoklassisistiske hus, frodig bougainvillea, butikker og kafeer. Du kan handle klær eller smykker, ta en kaffe eller et lett måltid, og drive litt menneske-kikking innimellom.

Snart leder veien oss til De tre Admiraler-plassen og rådhuset, over Sygrou-gaten, forbi tinghuset og Kapodistrias-statuen, og inn i parken, hvor vi går i skyggen av palmer og pinjetrær. Her er en inngjerdet lekeplass for barna, og Kolokotronis, som parken er oppkalt etter, sitter til hest.  (Se her om du lurer på hvem som skjuler seg bak disse navnene.)

Ute av parken kan vi fortsette til vi kommer til et digert, uoversiktelig kryss, Endekati. Her slutter Megalos Dromos, og vi er midt i Nybyens shoppingstrøk og nær bydelen Pronia.

Det var Hellas’ første president, Ioannis Kapodistrias som fikk Megalos Dromos anlagt etter mønster fra europeiske storbyer. Den gikk fra palasset hans på De tre admiralers plass til Syntagmaplassen.

En tur i Den store veien

Vår favorittbar/-café Megalos Dromos, Circulo.