TOLO


Tolo er en fiskerlandsby som har vokst og vokst på grunn av turisme. Dette var en av de første greske byene som ønsket masseturismen velkommen, og Tolo er fortsatt et mål for både charter- og andre turister. Og det er kanskje ikke overraskende, for Tolo har en lang, barnevennlig strand med fin, gyllen sand. Stranden har et bakteppe av hoteller og tavernaer, og i østenden er flere campingplasser plassert.


Selve byen er ikke mye å falle pladask over med tanke på sightseeing, men den er perfekt hvis du vil ha en ferie som består av strand + nærliggende hotell + gode tavernaer. Den er grunnlagt i 1830 (og dermed en tenåring i gresk sammenheng), men det er ikke mye igjen av den en gang søte fiskerlandsbyen. Likevel, Tolo er et godt sted å være hvis du vil ha en fin strand rett utenfor hotelldøren, og byen er langt fra stygg, bare rett og slett en typisk avslappet og fredelig ferieby. Den korte buss- eller taxituren til Nafplio (9 km) betyr at du kan dra dit hvis du noen ganger ønsker mer atmosfære og skjønnhet, eller reise videre med buss for å oppleve Argolidas severdigheter.


Fra Tolo kan du også ta utflukter til noen herlige øyer som Hydra og Spetses, les mer her, eller leie en liten båt på stranden og besøke de små øyene Koronisi, Romvi og Daskalio bare noen få minutter fra Tolo. Det er også fine stier på bakketoppen bak Tolo hvis du liker å gå turer i den vakre naturen.


Selv om byen er ganske så ny, har selve Tolo-bukten en lang historie. Homer har nevnt den, senere søkte mange krigsskip havn her, og venezianerne hadde flåtestasjon her.

 

Den lange stranden og alle hotellene

Det er enkelt å ha late dager i Tolo, hvor mange hotell (her Hotel Christina) ligger like i strandkanten.

Stranden (over) og Tolo i fugleperspektiv (under).