NYBYEN

Det er helst for shopping man tar turen til Nybyen i Nafplio. Det er koselig å handle i gamlebyen, men utvalget, iallfall mht klær, er større i Nybyen. Sidiras Merarchias, Argous og Asklipion heter de tre hovedgatene, med et vell av butikker.


Et område av Nybyen heter Neo Vyzantio, ”Nye Bysants”, og der kan du ta en tur til det lille torget foran kirken Konstantinos og Eleni (bildet). Sett deg ned med en kaffekopp, titt på livet og hvil shoppingmusklene. Det vesle torget ligger mellom gatene Argous og Asklipion.

Navnet Neo Vyzantio har området fått fordi mange greske flyktninger kom fra Tyrkia til Nafplio 1922. Men det er en annen historie.


Antakelig har du vært i Hellas før, og har du vært på typiske turiststeder vet du at souvenirbutikkene ligger tett og resten av sjappene er ingenting å skrive hjem om. Slik er det ikke i Nafplio. Det kryr av blant annet accessoar- og klesbutikker med internasjonale merkevarer, samt dyktige gullsmeder, mat- og gavebutikker fylt til randen av gode greske produkter, enten du vil kjøpe vin, krydderurter, ost eller pølser, ikoner eller kunsthåndverk av beste kvalitet. Så enten du velger å handle i Gamle- eller Nybyen, er det altfor enkelt å bruke penger!


Til slutt et lite tips når du skal shoppe: Det er vanlig høflighet i Hellas å hilse på betjeningen når man kommer inn i enhver en butikk. Et enkel «hello» er greit, men enda bedre er det å hilse på gresk. Γεια σας , «jásass», betyr egentlig (til) Deres helse, og er den vanligste hilsenen i Hellas. Lurt å lære seg, først som sist!

 

Shopping og Nye Bysants

Nybyen.

Konsert utenfor Konstantinos og Eleni-kirken.

Den grønne plassen i enden av Andrianopoulos gaten. (Hvis den har jeg navn, vet jeg ikke om det ...) Det er en god, lten ostebutikk på ett av hjørnene.

(placeholder)

Sjekk ut hva vi shopper når vi er

i Hellas her!