PORTO HELI


Sørkysten av Argolida er kanskje ikke så stappfull på mykenske og antikke minnesmerker som resten av fylket, men ta gjerne en tur likevel. Det vakre og spesielle kystlandskapet innbyr til sakte kjøring og mange bade- eller fotostopp.


Porto Heli er det nærmeste du kommer en jet set-by i Argolida, men det betyr ikke at dette er noe St. Tropez. Byen er full av mer eller mindre velstående grekere i sommersesesongen, enten de har sommerhus der, har lagt til med båten sin i den naturlige havnen, eller bor på et av de flotte hotellene. Fine strender, gode restauranter og hektiske nattklubber er det også plenty av.

Like over bukta ligger ruinene av den antikke byen Halieis, både på land og under vann. Vannstanden har nemlig steget 2 meter på 2.500 år, og på bølgefrie dager skimter du murene i vannet.


Og hvis du virkelig vil se hvordan de rike lever, kjør på småveiene rundt Kosta, sør for Porto Heli. Dette er Beverly Hills i Hellas, det oser penger. Men det er veldig vakkert her, og det er ikke lange avstikkeren.


Ermioni og Kranidi har vi allerede presentert her, Les også om Kilada her.


Avstand Nafplio - Porto Heli: 77 km via Kandia og Stavropodi.

 

En (slags) jet-set-by og vakkert landskap

En av Porto Helis strender.

Vakkert kystlandskap.

Fra de velståendes sommerparadis ved Kosta