Helt unik flora og fauna

(placeholder)

Vår kunnskap om fugler, blomster og, for å være ærlig, de fleste levende ting i naturen, er begrenset, men vi har lest nok til å vite at det er ganske unikt her i Hellas. Vi har samlet litt informasjon til deg om dette emnet, flere kan du finne på nettet, og selvfølgelig i bøker. For planter er denne boken den beste vi har sett. Anbefales!

Bildene, derimot, er våre egne, og hvis de viser noe av denne unikheten, det er bare ren flaks.

(placeholder)

FUGLER

Det er registrert 425 fuglearter i Hellas, 243 av disse artene hekker i landet. Det er et stort tall for en så liten plass, noe som gjør Hellas svært viktig for europeisk fugleliv, og et flott sted å besøke for fugletitting. Flere arter som hekker i Hellas er globalt truet.


Hver vår samles fugletittere i området i og nær våtmarkene i Moustos, i nærheten av Paralio Astros, for å se på fuglemigrasjon. Og hvis du er heldig , kan du se pelikaner i bukten Nafplio


PLANTER

Hellas er hjem til rundt 6000 forskjellige plantearter, og over 700 av dem er endemiske, noe som betyr at de ikke forekommer andre steder i verden. Det betyr at ca 15 prosent av dem er endemiske - den høyeste prosentandelen i hele Europa! Dette mangfoldet i plantelivet betyr at når du går en tur på landsbygda i Hellas er det nesten alltid noe nytt å se!


På Peloponnes har forskere funnet 395 endemiske arter og underarter, de fleste av dem i fjellområdene. Ikke verst for et område som er litt mindre enn Nord-Trøndelag i utstrekning!


SOMMERFUGLER

Hellas er “utsmykket” med 235 arter av sommerfugl, mer enn halvparten av det totale antall arter i hele Europa.


REPTILER OG AMFIBIER

Hellas har rundt 70 ulike arter av reptiler og amfibier. Det er mer enn både Frankrike eller Spania, som begge er omtrent fire ganger så store. Disse inkluderer noen endemiske arter, inkludert den peloponnesiske vegg-firfislen.


Mesteparten av denne teksten er ydmykt lånt fra en blog on vistgreece.gr, skrevet av Matt Berry.

Og litt fant vi her.