LARISA og ASPIDA


Larisa-borgen i Argos sin historie startet da dette bare var en utkikkspost for godt over fire tusen år siden, den går via mykenerne og ikke minst antikken, da Argos var en viktig bystat, og den er  bygget om og på både av romere, frankerne, tyrkerne og venezianerne (men ikke på samme tid), og den var senest i bruk under frigjøringen på 1820-tallet og andre verdenskrig. Mange av de tykke murene er i god stand, alderen tatt i betraktning, og borgen fremstår i dag som en middelalderborg.


Og hvilken utsikt!


Borgen har nylig gjennomgått en omfattende restaurering, og nå kan vi levende forestille oss hvordan det har vært her gjennom tidene - og det vi ikke kan forestille oss kan vi lese oss til på engelsk-språklige plakater.


Men før Larisa ble en realitet, bygget mykenerne en borg på den lavereliggende Aspida-åsen (se bilde under). Det er ikke så mange murene igjen etter borganlegget her, men noen vil du finne. I dag er Aspida, med sine stier og skoger, et trivelig område som brukes til turer, jogging og picnic, og det foreslår vi at du også gjør!Borger høyt og lavt

(placeholder)

Bussene mellom Nafplio og Argos går ofte, men fra Argos er det en dryg tur opp til Larisa-borgen. Er du rimelig sprek går det greit, og det er en flott tur. Ellers anbefaler vi bil.

Porten inn til Larisa (over)


Kirke på Aspida-åsen (under)