ARCHEA EPIDAVROS

ETC.

Det er så mange steder som heter noe-med-Epidavros i dette området, at det kan være vanskelig å skille dem fra hverandre. I tillegg er det et antikk teater to av stedene.

Archea eller Palia Epidavros (begge navnene brukes) er en fin landsby på østkysten av Argolida, en fredelig liten plett hvor det vel ikke er så mye annet å finne på enn å drikke en kaffe eller spise på en taverna i sjøkanten, eller nyte sol og bad på en av de to strendene ved byen. Men det er jo ikke verst bare det.


De fleste som er på besøk her er det imidlertid av en helt annen grunn: Det lille teateret, som ligger ute på det grønnkledde neset du ser på andre siden av bukten når du er på havnen i Archea Epidavros. Teateret, påbegynt i det 4. århundre f.v.t har 18 seterader og kunne romme 2000 mennesker, og antakelig ble det brukt i forbindelse med Dionysos-tilbedelse. Dionysos var den greske guden for vin og ekstase, så man kan jo tenke seg festlighetene her for 2500 år siden.


I juli og august arrangeres det konserter her, hovedsakelig med greske musikere, og en slik konsertopplevelse kan vi love du aldri har hatt før. Anbefales!

Billetter bør bestilles på forhånd, f.eks. på greekfestival.gr.

KTEL  pleier å sette opp busser mellom Nafplio og det lille teateret i Archea Epidavros på kvelder med forestilling, men for sikkerhets skyld bør du sjekke det på forhånd.


NEA EPIDAVROS

Nea Epidavros er en koselig liten landsby som ligger et lite stykke nord for Archea Epidavros. Her kan du blant annet se ruinene av et frankisk slott, som byr oss på  perfekt utsikt over byen og den vakre naturen rundt den - som Vothila, en naturskjønn liten kløft. Opp til festningen går vi i smale, svingete gater, omgitt av gamle hus og kirker, det er en opplevelse i seg selv.


To fine gamle klostre ligger i nærheten av Nea Epidavros, nemlig

Agnuntos og Polemarcha.


Mellom Archea Epidavros og Nea Epidavros kan du besøke en kafé som heter Stork, den har en fantastisk utsikt nedover kysten.


Hvis du kjører litt vestover fra Nea Epidavros, kan du også besøke en bedårende liten vannmølle, den restaurerte Neromilos.


I kystbyen PARALIA EPIDAVROS, en liten landsby rett øst for Nea Epidavros, finner du nøyaktig hva navnet, Paralia, beskriver: en strand.


EPANO EPIDAVROS ligger like vest for Archea Epidavros (Epano betyr øvre), en liten landsby, og helt ærlig nevner vi den her for å gjøre listen fullstendig.


 

De andre Epidavros'ene og et teater til

Det lille, antikke teateret.

Archea Epidavros

Archea/Palia Epidavros.

Nea Epidavros