ARCHEA EPIDAVROS

Det er så mange steder som heter noe-med-Epidavros i dette området, at det kan være vanskelig å skille dem fra hverandre. I tillegg er det et antikk teater to av stedene.

Archea eller Palia Epidavros (begge navnene brukes) er en fin landsby på østkysten av Argolida, en fredelig liten plett hvor det vel ikke er så mye annet å finne på enn å drikke en kaffe eller spise på en taverna i sjøkanten, eller nyte sol og bad på en av de to strendene ved byen. Men det er jo ikke verst bare det.


De fleste som er på besøk her er det imidlertid av en helt annen grunn: Det lille teateret, som ligger ute på det grønnkledde neset du ser på andre siden av bukten når du er på havnen i Archea Epidavros. Teateret, påbegynt i det 4. århundre f.v.t har 18 seterader og kunne romme 2000 mennesker, og antakelig ble det brukt i forbindelse med Dionysos-tilbedelse. Dionysos var den greske guden for vin og ekstase, så man kan jo tenke seg festlighetene her for 2500 år siden.


I juli og august arrangeres det konserter her, hovedsakelig med greske musikere, og en slik konsertopplevelse kan vi love du aldri har hatt før. Anbefales!

Billetter bør bestilles på forhånd, f.eks. på greekfestival.gr.

KTEL pleier å sette opp busser mellom Nafplio og det lille teateret i Archea Epidavros på kvelder med forestilling, men for sikkerhets skyld bør du sjekke det på forhånd.NEA EPIDAVROS

Nea Epidavros er en koselig, liten by som ligger et lite stykke nord for Archea Epidavros. Her kan du blant annet se ruiner av en frankisk borg, som gir vakker utsikt over byen og den vakre naturen rundt - som Vothila, et naturskjønt lite juv. Å klatre opp til festningen, i smale, krokete gater kranset av gamle hus og kirker, er en opplevelse i seg selv.


To fine, gamle klostere ligger i nærheten av Nea Epidavros, nemlig

Agnuntos og Polemarcha.


Mellom Archea Epidavros og Nea Epidavros kan du besøke kafeen med navnet Stork, og få en fantastisk utsikt nedover kysten.


Kjører du litt vestover fra Nea Epidavros kan du også besøke en bedårende vannmølle, Neromilos, restaurert og nå museum.


I kystbyen Paralia Epidavros, en bitteliten landsby rett øst for Nea Epidavros, finner du akkurat det navnet, paralia, beskriver: en strand.


Epano Epidavros ligger like vestenfor Archea Epidavros (Epano betyr øvre), en liten landsby vi vel helst tar med for å gjøre listen komplett.

 

De andre Epidavros'ene og et teater til

Det lille, antikke teateret.

Archea Epidavros, sett fra Stork.


Archea/Palia Epidavros.

Nea Epidavros